10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet

Inlägget ” 10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet ” innehåller reklam genom annonslänkar för Lekia & StorochLiten

Dagens ungdomar känner säkerligen inte ens igen dessa otroliga Lego från 90-talet. Men vi gamla rävar gör det.
Därför delar vi denna härliga 10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet lista så även du får känna nostalgi.

1. 6059: Knight’s Stronghold

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet

Detta härliga riddare set från 1990 Lego fanns säkerligen på mångas önskelista som liten. Tyvärr var det inget som dök upp under min julgran, men kanske hos er? Med sina 224 bitar och 5 figurer var det ett set för de riktiga Lego byggarna.

2. 1478: Mobile Satellite Up-Link

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
1478: Mobile Satellite Up-Link

Rymden? Ja det räckte faktiskt att man sa rymden så blev varje barn mellan 8-15 år intresserad. Det var så det var och fortfarande är. Däremot tror jag inte folk blir lika upprymda idag över ett så simpelt Lego set som man blev då. Men bara erkänn, den är så läcker!!!

Tycker du denna 10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet artikel är intressant? Tveka inte att läsa våra andra artiklar, bland annat LEGO Star Wars 75192 – The Millennium Falcon

3. 1492: Battle Cove

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
1492: Battle Cove

Där vi växte upp fanns det en sjö nära, det gjorde att man per automatik lekte pirat när man var vid vattnet. När då Lego började sälja pirat Lego var mitt liv komplett. Inget gjorde mig så taggad och kreativ som när pirat Lego åkte fram. Älskar det ännu.

4. 9364: Hospital

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
9364: Hospital

Bara jag som drömde om att bli läkare när man såg detta otroliga Lego set med hela 522 bitar & 19 figurer?
Tyvärr fick jag aldrig leka med detta häftiga Lego från 1993 men än idag vill jag bli läkare när jag ser det.

5. 1702: Fire Fighter 4 x 4

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
1702: Fire Fighter 4 x 4

DUDUDUDU. Så lät det hemma hos oss när det var dags att ta fram dåtidens Lego City. Brand, polis och läkare. Allt kändes så verkligt och meningsfullt. Sådana här saker som fick mig att fortsätta bygga med Lego, även vid denna ålder.

6. 1793: Space Station Zenon

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
1793: Space Station Zenon

Tröttnat på rymden?? Nej tänkte väl det. Rymden är ju fantastisk som vi sa innan och här är ett helt fantastiskt Lego set till i vår 10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet. Med sina 346 bitar så blev man helt lyrisk om ens vänner hade detta Lego där hemma.

7. 1815: Paradisa Lifeguard

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
1815: Paradisa Lifeguard

Min kära syster hade ett Lego set högst upp på önskelistan minns jag, just exakt detta Lego. Hon fick aldrig detta Lego, men hon blir fortfarande till sig när detta nostalgiska Lego kommer upp i flödet. Kanske även du hade detta som dröm Lego? Berätta gärna för oss i kommentarerna.

8. 2122: Bob

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
2122: Bob

Detta Lego ligger fortfarande hemma hos mina föräldrar någonstans på vinden. Ska jag vara ärlig så är detta nog min favorit utav alla. Va?? tänker du, men det är sant. Detta Lego ligger nog mig varmast om hjärtat. Kanske dags för mig att leta redo på en komplett på Ebay?

9. 2995: Adventurers Car

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
2995: Adventurers Car

Kan det blir mer Indiana Jones än detta? Vi tror inte det. Detta Adventurers Car Lego set från 1998 får nog de flesta att bli avundsjuka. Skulle jag kunna resa tillbaka i tiden och inhandla mig ett Lego packet, så skulle det nog bli det här.
Vilket Lego hade du köpt om du kunde åka tillbaka i tiden?

10. 4805: Ninja Knights

10 Lego du måste känna igen - om du är född på 90-talet
4805: Ninja Knights

Kommer ni ihåg när Ninja Lego blev populärt i Sverige? Inte som dagens Ninjago Lego. Råheten var annorlunda förr, inget som dagens Lego lyckats återkomma med på samma sätt. Tyvärr är detta troligtvis inget Lego vi kommer få se i ny version. Så att införskaffa det gamla Lego seten kan vara att föredra. Om man önskar att bygga ihop dessa i framtiden vill säga.

Slutsats 10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet

Vi förstår om nostalgin flödar just nu, det gör den även för oss. Tyvärr kommer däremot varken Lego eller tiden från 90-talet tillbaka. Så vi får lära oss att leva med det. Skillnaden är väl att Lego från 90-talet fortfarande går att köpa. Tiden är desto svårare.

Uppskattade du denna artikel är du välkommen att skriva en kommentar om vilket/vilka Lego set som var dina favoriter från förr. Likaså rekommenderar vi dig att även läsa våra andra artiklar så som Stora Lego Set – 2021

2 idéer beträffande “10 Lego du måste känna igen – om du är född på 90-talet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *