Bästa Lego Technic 2021

Hem » Bästa Lego Technic 2021

Inlägget Bästa Lego Technic 2021 innehåller reklam genom annonslänkar

Dags att börja planera julklapparna? Barnen har tydligt sagt att Lego står högst på listan, framförallt Technic. Du har kliat dig på huvudet och har bestämt dig för att göra ett försök att hitta Lego Technic som gör alla nöjda. Då har du kommit rätt, i denna köpguide kommer vi hjälpa dig att göra det perfekta köpet.

Att köpa Lego idag är inte lätt, nästan vad som helst finns inom Lego idag. Har du däremot kommit så långt att du vet att det är Lego Technic som gäller, då har du kommit långt.
Samtliga Lego set du finner i denna Bästa lego Technic 2021 är Lego test vi står bakom.

Vi rekommenderar att du läser igenom hela köpguiden innan du bestämmer dig vilket Lego du ska köpa, lätt att missa nyttig information.

Vi har delat in denna köpguide i tre avsnitt. Premiumkategori där vi finner LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37, LEGO Technic 42100 Liebherr R 9800 grävmaskin och LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR.

I mellan hittar vi LEGO Technic 42112 Betongblandare, LEGO Technic 42108 Mobilkran och LEGO Technic 42109 Fjärrstyrd rallybil från Top Gear.

I kategorin Budget finner vi LEGO Technic 42103 Dragster, LEGO Technic 42106 Stuntuppvisningsbil & Motorcykel och LEGO Technic 42120 Räddningssvävare.

Produktnamn Detaljer Köp här
backpac LEGO Technic 42100 Liebherr R 9800 grävmaskin Rekommenderad ålder: 12 år
Antal bitar: 4108
Batterikrav: 6 AA

Välj mellan 4 olika skärmar med cool grafik för att förstärka den superrealistiska lekupplevelsen

Läs full recension
Kolla Priset
backpac LEGO Technic 42108 Mobilkran Rekommenderad ålder: 10 år
Antal bitar: 1292

Batterikrav:

Styr den till rätt plats, fäll ner stödbenen och klättra sedan in i hytten för att styra kranen. Höj bommen och förläng teleskoparmen till imponerande höjder (upp till 78 cm!)

Läs full recension
Kolla Priset
cordlessblower LEGO Technic 42120 Räddningssvävare Rekommenderad ålder: 8 år
Antal bitar: 457

Batterikrav:


Med coola färger och en orange varningslampa som snurrar är denna modell precis som det verkliga fordonet. Redo för ett nytt uppdrag? Bygg om till ett coolt tvåmotorigt flygplan.

Läs full recension
Kolla Priset

Premiumkategori: Bästa lego Technic 2021


Premium: LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

Fördelar
 • Utsökt teknik
 • Snygg design
 • Perfekt skala (1:8)
Nackdelar
 • Beskrivning kan vara svår att följa

Rekommenderad ålder: 18 år

Har du eller någon du känner en förkärlek till snabba bilar? Då är LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37 det perfekta valet. Lego har lyckats med en fantastiskt grym kopia av originalet med läckra detaljer och snygg slutprodukt.
Passar perfekt på hyllan på kontoret eller hemma.


Premium: LEGO Technic 42100 Liebherr R 9800 grävmaskin

Fördelar
 • Många finesser i appen
 • Enkel ritning att följa
Nackdelar
 • Kunde varit fler detaljer

Rekommenderad ålder: 12 år

Har du ett barn där hemma som har drömmen att arbeta i grävmaskin i framtiden? Då tror vi detta är ett perfekt sätt att förverkliga den drömmen i liten skala. LEGO Technic 42100 Liebherr R 9800 grävmaskin erbjuder ett enormt robust Lego set och förtjänar verkligen Premium märkningen som den får i vår köpguide.


Premium: LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR

Fördelar
 • Snygg design
 • Perfekt som första större Lego Technic set
Nackdelar
 • Kan vara svårt att bygga ensam för en 10 åring

Rekommenderad ålder: 10 år

Har du hela ditt liv drömt om en Porsche? Då är detta kanske det närmsta du kommer, om så är fallet ska du inte klaga. LEGO Technic 42096 Porsche 911 RSR är en riktigt snygg kopia av den populära modellen. Ett perfekt far/mor och barn projekt.


Är mitt barn gammalt nog att börja med Lego Technic?

Det är en fråga som ofta kommer upp i samband med att man börjar diskutera Lego Technic. En väldigt rimlig fråga att ställa. När man går över från vanliga Lego-set likt Lego City, Friends och Star Wars så går man även över till en högre grad av finess och byggteknik. Är ditt barn i startgroparna gällande Lego Technic och tanken är att hen ska bygga ensam, då rekommenderar vi inte er att börja med de val ni läst i Premium delen. Däremot finns det flertalet intressanta alternativ i Mellan och Budget. Skulle du däremot känna att du vill avvakta med Lego Technic så kan vi rekommendera Lego City som du kan läsa Här eller Lego Friends som du kan läsa Här.

Man kan bli straffad hårt av att bygga Lego Technic fel

Det är mycket få fall där ens Lego bygge blir så bestraffat för eventuella fel man gjort i början som med Lego Technic.
Lego Technic är en väldigt krävande genre att arbeta med. Detta är något alla, som planerar att sätta tänderna i ett större projekt, bör tänka på.
Är ditt mål att bygga värsting modellerna inom Lego Technic rekommenderar vi ändå att ni börjar med något simplare. Detta för att du ska lära dig grunderna, vilka fel som kan uppstå längst vägen och hur du ska tolka ritningarna rätt.


Mellankategori: Bästa lego Technic 2021


Mellan: LEGO Technic 42112 Betongblandare

Fördelar
 • Perfekt skala
 • Många snygga detaljer
 • Lagom antal bitar
Nackdelar
 • Saknar att den inte har en app

Rekommenderad ålder: 10 år

Först ut i Mellankategorin blev ett riktigt stöddigt fordon, nämligen LEGO Technic 42112 Betongblandare. Här har verkligen Lego gjort det bästa för att få både utseende och de tekniska in i setet. En perfekt kombo som vi verkligen uppmuntrar. Har du eller någon du känner intresse i industrifordon? Då är detta en full pott.


Mellan: LEGO Technic 42108 Mobilkran

Fördelar
 • Erbjuder stora rotationer
 • Bra rörlighet både framåt och sidled
Nackdelar
 • Kunde gått högre med kranen

Rekommenderad ålder: 10 år

LEGO Technic 42108 Mobilkran är helt klart en favorit i Mellankategorin. Rörligheten är enormt bra och den roterar riktigt snyggt. Tyvärr kanske inte kranen når exakt så långt som man önskar, men det gör faktiskt inte så mycket på detta Lego set. En bra kombination mellan pris och vad man faktiskt får.


Mellan: LEGO Technic 42109 Fjärrstyrd Rallybil från Top Gear

Fördelar
 • Snygg design
 • Radiostyrningen fungerar bra
 • Perfekt skala
Nackdelar
 • Lite ömtålig när man kör

Rekommenderad ålder: 9 år

Sitter du eller någon du känner bänkad framför Top Gear? Då har vi hittat vinnaren för dig här. Denna grymt snygga Rallybil Top Gear edition är en dröm för alla rally eller Top Gear människor. Med sina snygga linjer och möjlighet att köra som radiostyrd bil via app gör den till en 10/10 ge-bort-gåva.
Vill du skapa riktiga rallyn där hemma rekommenderar vi att ni köper två.


Hur hittar/installerar man applikationen till Lego Technic seten?

Tid som behövs: 5 minuter.

Tillvägagångssätt, installation av Lego Technic applikation. Du behöver en Smartphone för att genomföra denna installation.

 1. Hitta applikationen

  Via din Smartphone besöker du antingen Google Play(Android) eller App Store(Iphone).
  I sökfältet skriver du ”Lego Technic Control” denna applikation är gratis att ladda ner.

 2. Koppla ditt Lego Technic

  Efter nedladdningen så ska du med enkelhet hitta din applikation i din mobil. När du kommit in i applikationen kommer du ha möjlighet att välja vilken modell du önskar att koppla. Dubbelkolla innan du trycker att du verkligen valt rätt modell.
  Efter val av modell har genomförts kommer du via mobilen få instruktioner om hur du ansluter. Anslutningen sker via Bluetooth så tänk på att ha den igång.

 3. Dags att utforska

  Nu är ditt Lego Technic anslutet och det är dags att utforska vad ditt Lego set har att erbjuda.
  Skulle det vara några problem så bifogar vi här även en video för du enklare kan se hur du kan använda din Control applikation

Jag har köpt Lego Technic på Second-Hand. Vad ska jag tänka på?

Vi börjar med att säga grattis, förhoppningsvis fick du ditt Lego-set till ett bra pris då den införskaffades på Second-Hand. Några to-do saker vi rekommenderar att du gör efter inköpet är följande: Kontrollera att alla bitar är med. Detta gör man enklast igenom att bygga ihop Lego setet. Detta kan vara mycket svårt och tidskrävande om det är ett större Lego Technic set du har köpt. Du får tänka att pengarna du sparade på inköpet betalar du istället i tid igenom att sortera. Skulle det vara att någon del saknas kan man enklast köpa in saknade delarna via exempelvis Bricklink. Tänk på att frakten inte räknas in i angivna priser. Saknar du ritning kan du enkelt hitta en PDF version på Legos officiella hemsida. Skulle många bitar saknas så rekommenderar vi att ni, istället för att försöka samla ihop resterande bitar via exempelvis återförsäljare, använder Lego setet som reservdelar till era andra Lego set. Du har säkert flertalet andra Lego Technic set som hade varit ännu tuffare med några extra lampor på taket? Då kan du sno det från ert Second-Hand köp utan att förstöra ett redan komplett bygge.


Budgetkategori: Bästa Lego Technic 2021


Budget: LEGO Technic 42103 Dragster

Fördelar
 • Perfekt ingång till Lego Technic
 • Rolig pullback funktion
Nackdelar
 • Tråkig design

Rekommenderad ålder: 7 år

LEGO Technic 42103 Dragster är ett perfekt start set inom Technic genren. Rekommendations åldern stämmer mycket väl med svårighetsgrad vi tycker att detta Lego set har. Dragster erbjuder en lagom utmaning som vi rekommenderar att man försöker bygga på egen hand. Detta Lego set erbjuder även en härlig pullback effekt som uppskattas av alla åldrar. Så letar du efter årets ge-bort-gåva till den yngre byggaren? Då har vi ett bra val här.


Budget: LEGO Technic 42106 Stuntuppvisningsbil & Motorcykel

Fördelar
 • Bra kombinerad 2 i 1
 • Rå design
Nackdelar
 • Pullback kan vara svår att få till.

Rekommenderad ålder: 8 år

Vi fortsätter med Lego Technic som erbjuder pullback, tyvärr är pullbacken inte lika perfekt som hos Dragster men inte därför den kom med här. Vad LEGO Technic 42106 Stuntuppvisningsbil & Motorcykel har lyckats med är sin 2 in 1 kombination. En riktigt snygg lösning Lego set som erbjuder mycket lek för pengarna. Med lite fantasi kan man även skapa en riktigt häftig super motorcykel igenom att sätta ihop båda.


Budget: LEGO Technic 42120 Räddningssvävare

Fördelar
 • Bra med detaljer på båten
 • Enkel ritning att följa
Nackdelar
 • Sämre med detaljer för flygplanet

Rekommenderad ålder: 8 år

Allas dröm är väl att äga en svävare? Då är detta Lego Technic ditt nästa köp. I denna 2 in 1 kombination får du förutom just en svävare även ett flygplan, även om detaljerna kan vara minimala för flygplanet. Detta är en födelsedagspresent eller julklapp till någon du är lite osäker på. LEGO Technic 42120 Räddningssvävare ger dig det bästa av två världar. Perfekt för barn som gillar att utforska nya områden inom Lego.


Vill du läsa mer?

Vi hoppas att du med denna köpguide har fått mer tips, men framförallt känner dig mer säker på vilket Lego Technic set som ska köpas. Är du fortfarande osäker och önskar att läsa om fler genrer innan du genomför ditt köp?
Då kan vi rekommenderar följande köpguider och artiklar som du finner här på LekochBygg.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *