Stora Lego Set – 2021

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekia


Vilket Lego som passar bäst för dig eller den tilltänkte kan variera, för den mindre intresserade kan Lego set med lägre svårighetsgrad och mindre bitar vara passande.
Däremot är det inte det ämne vi ska beröra i dagens Stora lego set – 2021.

Vi kommer idag att fokusera på större Lego-set som passar perfekt för exempelvis den lite mer erfarna byggaren eller om någon har planerat en längre byggperiod.

Lego har likt flertal andra märken inom leksaksbranschen stor bredd när de gäller storlek och innehåll. Att köpa ett Lego-set för flera tusen måste däremot inte betyda att det innehåller fler bitar en något billigare set.

Så när vi menar stora Lego-set går vi efter antalet bitar och inte efter priset.
Stora Lego-set kan vara den perfekta julklappen eller födelsedagspresenten till ditt barn eller partner.

Fördelar med stora Lego-set?

Priset! Priset tänker du, ja priset.
Visst priset ser ju högre ut när du ser den enorma lådan på hyllan, men väljer man att räkna lite snabbt så är det väl egentligen billigare bitpris än de mindre Lego-seten.

Som exempel tar vi LEGO Creator Expert 10256, Taj Mahal, detta Lego-set har en prislapp på 2749:-, antal bitar? 5900.
Räknar vi lite snabbt på detta får vi fram ett bitpris på 0,46 öre/biten.

Tar vi istället LEGO Super Heroes 76122 som har en prislapp på 949;- och erbjuder 1037 Legobitar ser vi ganska snabbt att det ”dyrare” Lego-setet erbjuder ett bättre bitpris.

Nackdelar med stora Lego-set?

Tyvärr erbjuder inte Stora Lego Set – 2021 endast positiva kommentarer angående Lego-seten utan vi tittar även på eventuella nackdelar.

En stor nackdel kan ju faktiskt vara att Lego-setet är av storlek större. Detta kan göra att man kan tappa intresset för det bygget man gör. Exempelvis för att ett större antal steg är likt varandra eller att man tycker byggtiden är för lång.

En del har större nöje i att bygga medan andra har större nöje i att leka med de färdiga Lego-setet. Det är något man får acceptera, därför det är bättre att försöka få fram syftet som den tilltänkta har med Legot innan man slår på den stora trumman.LEGO TECHNIC 42100, LIEBHERR R 9800 GRÄVMASKIN

LEGO TECHNIC 42100, LIEBHERR R 9800 GRÄVMASKIN

Bygg och utforska denna fantastiska LEGO® Technic kopia av en av världens mest imponerande hydrauliska grävmaskiner, Liebherr R 9800. Denna modell är utvecklad i samarbete med Liebherr och styrs via LEGO TECHNIC CONTROL+ appen. Den har massor av avancerade appstyrda funktioner och detaljer som gör att du får full kontroll. Välj mellan 4 olika skärmar med cool grafik för att förstärka den superrealistiska lekupplevelsen. Kör framåt, bakåt, styr med individuella larvbandskontroller, rotera hytten, fäll ut, höj och sänk kranarmen och öppna och luta skopan med hjälp av fingertoppen. Välj ett dragmönster på skärmen för att se hur kranarmen svarar på ditt kommando. Använd förinställda kommandon eller spela in grävmaskinens manövrer för att skapa komplexa sekvenser av rörelser, och öka sedan trovärdigheten med ljudeffekter från en riktig Liebherr R 9800 – direkt från din smarta enhet! Och när du är redo kan du testa dina färdigheter bland appens utmaningar och prestationer – hur många belöningsmärken kan du samla? Denna kopia är fullpackad med verklighetstrogna, klossbyggda detaljer, som hydrauliska kablar och pumpar, ventiler, ett brandsläckningssystem och en detaljerad förarhytt med säte, joystick och kontrollpanel. En klassisk färgskala med intrikata klistermärkesdetaljer sätter pricken över i på denna fantastiska LEGO byggleksak för både barn och vuxna.

Nästa i våran Stora Lego set – 2021 kommer just Lego-setet vi skrivit om i tidigare:LEGO CREATOR EXPERT 10272, OLD TRAFFORD – MANCHESTER UNITED

LEGO CREATOR EXPERT 10272, OLD TRAFFORD – MANCHESTER UNITED

Den ultimata presenten till alla som älskar Manchester United – din första chans någonsin att bygga Old Trafford med LEGO® klossar. Old Trafford, som är hem för Manchester United, är en av de mest kända och ikoniska fotbollsarenorna och kallas ofta för ”Theatre of Dreams”. Fans kommer att älska de autentiska detaljerna, som statyerna av United Trinity och Sir Alex Ferguson.

Alla fans av Manchester United kommer att älska att bygga denna stora LEGO® modell av Old Trafford (10272) för att visa sin lojalitet med en av världens mest kända fotbollsklubbar. Byggsetet med denna LEGO fotbollsarena erbjuder en rolig utmaning att skapa en spektakulär modell att visa upp. Den ultimata presenten till den som älskar Manchester United Alla som älskar Manchester United kan visa upp denna kopia av Old Trafford hemma eller på kontoret. Detta LEGO® Creator sportset är nytt för februari 2020 och kommer samtidigt med arenans 110-årsdag. Detta byggset för vuxna innehåller massor av detaljer, som spelargången och statyn av United Trinity. Ge liv åt dina passioner med avancerade LEGO® set! De avancerade LEGO® Creator Expert byggseten låter vuxna bygga modeller baserade på några av deras största passioner, som bilar, byggnader och arenor. När du är färdig med den roliga och utmanande byggprocessen får du en iögonfallande modell att visa upp hemma eller på kontoret.LEGO CREATOR EXPERT 10261, BERGOCHDALBANA

LEGO CREATOR EXPERT 10261, BERGOCHDALBANA

Fånga hastigheten, spänningen och rysningarna hos den ultimata tivoliattraktionen med fantastiska LEGO® Creator Expert 10261 Bergochdalbana. Den här fullt fungerande kedjedrivna modellen innehåller 2 tåg och har massor av autentiska detaljer och funktioner, inklusive biljettlucka, sockervaddsvagn, kiosk, mätsticka och ombordstigningsplats med öppningsbara bommar och en kontrollpanel. Sänk säkerhetsbyglarna för att säkra passagerarna i vagnarna och släpp bromsen för att få vagnarna att rulla iväg mot den första klättringen. Aktivera sedan kedjedriften och njut av åkturen när vagnarna susar genom bergochdalbanans svängar och kurvor med hjälp av tyngdkraften. Uppgradera bergochdalbanan med LEGO Power Functions för att motorisera kedjedriften eller med LEGO BOOST för att lägga till rörelsesensor och realistiska ljudeffekter! Denna fantastiska samlarleksak har utformats för att ge en utmanande och givande byggupplevelse med lite nostalgikänsla och charm. Innehåller 11 minifigurer.LEGO GHOSTBUSTERS 10274, GHOSTBUSTERS ECTO-3

LEGO GHOSTBUSTERS 10274, GHOSTBUSTERS ECTO-3

Om du är ett Ghostbusters™ fan har vi precis vad du letar efter – LEGO® Ghostbusters ECTO-1! Jaga bort vardagsstressen och hänge dig åt lite egentid när du bygger en LEGO version av den konverterade 1959 Cadillac Miller-Meteor-ambulansen från filmerna om Ghostbusters. Kusligt bra detaljer Denna modell av ECTO-1 är baserad på versionen från Ghostbusters: Afterlife och har fungerande styrning, fallucka, spökfälla, utfällbart skyttsäte bak, protonpaket och coola detaljer från originalbilen, till exempel Ghostbusters ikoniska logo. Ett byggprojekt för dig Du behöver ingen LEGO samling för att bygga denna modellbil. Du behöver bara ett tomt bord … och kanske lite musik från Ghostbusters i bakgrunden. Detta LEGO bilset är en del av en samling inspirerande LEGO byggset för vuxna som älskar fantastisk design. Det är också perfekt som present med tema från Ghostbusters till dig själv eller modellbilsbyggaren i ditt liv som letar efter nästa projekt.
Lego Ghostbusters såg vi som en självklar del i våran Stora Lego set – 2021LEGO IDEAS 75810, UPP OCH NER

LEGO IDEAS 75810, UPP OCH NER

Följ med polischefen Jim Hopper, Joyce Byers, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson och Eleven när de utforskar den mystiska Upp och ner-världen och kämpar mot Demogorgon för att rädda Will Byers och världen. Det här är det ultimata LEGO® samlarsetet för fans av Netflix prisbelönta originalserie Stranger Things. Låt Byers hus växla mellan den riktiga världen och Upp och ner-världen. Med 2 uppsättningar bygginstruktioner kan du bygga de olika versionerna av Stranger Things-huset för sig eller dela byggupplevelsen med vänner och familj. Du kommer att gilla alla autentiska detaljer i Byers hus, som väggen med det lysande alfabetet och telefonen i vardagsrummet, som visats i tv-serien. Det här är ett perfekt set för att återskapa och lösa det övernaturliga mysteriet i staden Hawkings i Indiana. Upp och ner-versionen av huset ser ut precis som sin motsvarighet i den verkliga världen, men i en förfallen variant med mörka klätterväxter och en dunkel färgskala som känns igen från tv-serien. Visa din kärlek till tv-serien med en byggbar namnskylt med ett klistermärke med Stranger Things-logotypen och ett minifigurställ.LEGO STAR WARS 75192, THE MILLENNIUM FALCON

LEGO STAR WARS 75192, THE MILLENNIUM FALCON

Bygg, lek och visa upp den ultimata LEGO® Star Wars Millennium Falcon med fantastiskt detaljerad exteriör, stor cockpit, detaljerad interiör, 7 500 delar och 2 besättningar!

Den ultimata LEGO® Star Wars Millennium Falcon har landat! Med 7 500 delar är Han Solos supersnabba corellianska skepp fullpackat med de coolaste detaljerna och de roligaste funktionerna. Förundras över det mycket detaljerade skrovet, sensorparabolen, de fyrpipiga laserkanonerna uppe och nere, de 7 stödbenen, den sänkbara bordningsrampen och den dolda strålkanonen. Sätt upp till 4 minifigurer i cockpiten med avtagbart tak och lyft de yttre panelerna för att se den mycket detaljerade insidan. Huvudrummet har sittplatser för minifigurerna, ett holografiskt Dejarik-spel, teknikstation med snurrande minifigurstol och en dörr med passagedekoration. Ta dig till det bakre utrymmet för att övervaka hyperdriftsmotorn via konsolen. Det finns också ett dolt golvutrymme, 2 luckor för flyktkapslar, en stege till stolen i vapenstationen och en avtagbar skrovpanel med roterande, fyrpipig kanon. Visa upp Millennium Falcon tillsammans med dina favoritset som en perfekt samling … och när du trodde att det inte kunde bli bättre kan du byta ut besättningen och ändra sensorparabolen för att välja mellan den klassiska versionen av Millennium Falcon eller versionen från Episode VII/VIII. Kraften är stark hos detta set!

. LEGO STAR WARS 75192, THE MILLENNIUM FALCON tycker vi passar perfekt i denna Stora Lego set – 2021.LEGO ART 31197, ANDY WARHOL MARILYN MONROE

LEGO ART 31197, ANDY WARHOL MARILYN MONROE

Sugen på något annorlunda?

Om du gillar Andy Warhol eller Marilyn Monroe är det här setet för dig. Återskapa ikonisk konst med setet LEGO® Art Andy Warhol’s Marilyn Monroe (31197). Fly från vardagen med en avkopplande aktivitet och lite egentid.

Kreativt projekt
Återskapa Andy Warhols berömda popkonstporträtt av Marilyn Monroe. Lyssna på det medföljande soundtracket medan du bygger och fördjupa dig i en värld av konst och kreativitet där du får höra oväntade detaljer och berättelser kopplade till setet. Avsluta bygget med en exklusiv signaturbricka och visa upp din konst på en vägg eller hylla.

Praktiskt och kreativt
Du behöver inte vara konstnär eller ha en samling LEGO modeller för att njuta av tillfredsställelsen i att slutföra det här väggkonstsetet. När det är klart har du ett verk att stolt visa upp. Det här setet från LEGO Art är en del av en samling inspirerande byggset för vuxna som är intresserade av popkultur, konst, design och arkitektur. Seten är en perfekt gåva till alla (inklusive dig själv) som är ute efter ett nytt projekt.LEGO CITY OCEANS 60266, HAV – UTFORSKARSKEPP

LEGO CITY OCEANS 60266, HAV – UTFORSKARSKEPP

Skoj och äventyr väntar med det mäktiga LEGO® City Hav – utforskarskepp (60266). Detta superlånga skepp flyter på vatten och innehåller allt barn behöver för oändlig havsutforskning. Det finns en hajbur, fungerande kran, forskningsubåt, helikopter och ett piratskeppsvrak med gömd skatt! Och med 8 utforskarminifigurer, inklusive karaktären Harl Hubbs från LEGO City TV, är allt klart för actionfyllda eskapader. Fantastiskt byggset för barn Detta lekset innehåller enkla bygginstruktioner och Instructions PLUS – en del av den kostnadsfria appen LEGO Bygginstruktioner för smartphones och surfplattor. Den här interaktiva bygguiden, med fantastiska visningsverktyg för att zooma och rotera, hjälper snabbt unga LEGO byggare att bli mästerbyggare. Coola byggset för barn LEGO City är stolt över att stödja National Geographic Explorers. Och med funktionsrika byggnader, realistiska fordon och roliga karaktärer erbjuder våra havslekset en spännande och öppen värld full av undervattensutforskning och äventyr för unga upptäcktsresande.

Tyckte du att du fann information som var intressant eller viktig för dig när du gjorde ditt val utav stora Lego-set så rekommenderar vi dig att även läsa Här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *